Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

A început o nouă sesiune de înscriere la Programul național de studiere a limbii române

Studierea și promovarea limbii de stat, predarea limbii române în mod calitativ, dar și cunoașterea limbii de stat de către minoritățile naționale, toți acești factori favorizează coeziunea și integrarea lingvistică, socialăși profesională a grupurilor etnice din Republica Moldova.

 

În scopul asigurării condițiilor necesare pentru studierea limbii române de către reprezentanții minorităților naționale din Republica Moldova, Guvernul Republicii Moldova a aprobat Programul național privind învățarea limbii române, care se va desfășura pe parcursul anilor 2023-2025. 

 

Astfel, Ministerul Educații și Cercetării al Republicii Moldova anunță înscrierea la cursurile gratuite de învățare a limbii române pentru persoanele adulte, reprezentanți ai minorităților naționale.

Cursurile de limba română se vor desfășura în cadrul Programului Național privind învățarea limbii române de către minoritățile naționale, inclusiv populația adultă, pentru anii 2023-2025, în scopul dezvoltării competenței de comunicare în limba română a persoanelor adulte  (nivel A1, A2, B1).

✔   Orele de curs se vor realiza, la solicitare, (a) cu prezență fizică, (b) online/învățământ la distanță, de 2 sau 3 ori pe săptămână (prin coordonare cu grupul de cursanți și profesorul).

✔   La finele cursului de învățare a limbii române, după susținerea evaluării finale, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de comunicare în limba română.  

 

Condițiile de înscriere:

 

  • cetățean al Republicii Moldova, adult;
  • nevoia individuală și/sau profesională de cunoaștere a limbii române;
  • susținerea testului de plasare pe nivel (cei care nu dețin certificatul de competență de comunicare în limba română);
  • asumarea angajamentului de frecventare regulată a cursurilor; 
  • asumarea responsabilității de susținere a testului final.

 

În perioada 1 februarie – 29 februarie 2024, doritorii pot completa formularul online: http://bit.ly/programlimbaromana 

 

 

În cazul în care nu este posibilă înregistrarea online, persoanele interesate se pot adresa la numărul de telefon 068686004, în zilele de lucru, între orele 09:00 și 17:00, pentru a fi ajutate să completeze cererea.

 

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda