Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

1 iunie - Ziua Internațională a Copilului

În fiecare an, în prima zi de vară, se celebrează Ziua Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova respectarea drepturilor și bunăstarea copiilor din toată lumea.

 

Ziua Copilului - 1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor - UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată COPIILOR.

 

Aproximativ 30 de state, printre care și Republica Moldova, au preluat exemplul SUA și China de a celebra la data de 1 Iunie Ziua Copilului.

 

Ziua Copilului ne amintește de momentele tandre şi plăcute ale copilăriei noastre, dar este și ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră de zi cu zi.

 

Agenția Relații Interetnice încurajează celebrarea acestei minunate sărbători alături de cei dragi și le dorim tuturor copiilor sănătate, multe bucurii, realizări frumoase și o copilărie fericită alături de părinți și de cei care vă iubesc!

 

La Mulți Ani și copilărie fericită tuturor!

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda