Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

27 AUGUST - Ziua Independenței Republicii Moldova

Astăzi, sărbătorim 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova și cu această ocazie, Agenția Relații Interetnice adresează felicitări tuturor cetățenilor țării noastre.

Ziua Independenței este o sărbătoare importantă pentru Republica Moldova, prin care marcăm unitatea națională, valorile democratice, esența moștenirii tradițiilor, obiceiurilor și dragostei pentru Patrie.

Independența a creat noi oportunități pentru dezvoltarea statului nostru pe cale democratică și pentru dezvoltarea economică. Libertatea, democrația și independența au fost principiile consacrate în Declarația de Independență. De trei decenii, de aceleași principii se conduce și Agenția Relații Interetnice - structura administrației publice centrale. Instituirea Agenției Relații Interetnice a avut la bază crearea și consolidarea unui cadru normativ  capabil să asigure realizarea obiectivelor strategice, participând activ la dezvoltarea și afirmarea plenară a țării, promovând drepturile și libertățile fundamentale ale omului, promovând politica statului în domeniul relațiilor interetnice și funcționării limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Astăzi, trecem printr-un amplu proces de reforme, care au drept obiectiv dezvoltarea țării și creșterea bunăstării vieții fiecărui cetățean al Republicii Moldova. În acest sens, Agenția Relații Interetnice va promova și în continuare integritatea mediului propice afirmării identității entice și va participa activ, alături de toate instituțiile statului, la dezvoltarea și afirmarea plenară a țării noastre, realizând obiective în domeniile de activitate, ajustând politicile existente la prioritățile și standardele europene.

Adresăm tututror cetățenilor Republicii Moldova sincere felicitări, urări de bine, prosperare, pace și bunăstare!

La mulţi ani stat suveran și independent - Republica Moldova!

 

Cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova vă propunem să vizionați spotul social cu genericul ”Moldova – partea noastră de iubire, dorul nostru cel mai dor”, în care reprezentanții menorităților entice din țara noastră - moldoveni, ucraineni, ruși, găgăuzi, evrei, bulgari, și romi – reflectă diversitatea etnică în contextul promovării limbilor vorbite pe teritoriul țării noastre, dar și libertatea de a alege diverse domenii de activitate.

 

* * * Spotul social a fost realizat în parteneriat cu Misiunea OSCE în Republica Moldova.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CTUbYdzdi6E

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda