Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Aniversarea a 10 ani de la înființarea Centrului de Cercetări Științifice al Găgăuziei

Directorul general adjunct, Vera Petuhov, participă astăzi, 20 decembrie, la acțiunea jubiliară dedicată aniversării a 10 ani de la înființarea Centrului de Cercetări Științifice al Găgăuziei, care poartă numele Mariei Marunevici, o personalitate marcantă în istoria poporului găgăuz: cercetător găgăuz, etnograf, profesor.
 
La eveniment participă Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, membrii Consiliului Coordonator al organizațiilor etnoculturale - Nicolae Terzi, Președintele Comunității Găgăuzilor din Republica Moldova și Ivan Duminică, Președintele Societății Știnţifice de Bulgaristică din Republica Moldova. De asemenea, la acțiune au fost invitați reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, parteneri naționali și internaționali ai Centrului, oameni de știință și personalități notorii la nivel național și internațional.
 
În cadrul evenimentului festiv, Vera Petuhov a menționat importanța parteneriatului dintre Agenția Relații Interetnice cu Centrul de Cercetări Științifice al Găgăuziei, în vederea consolidării relațiilor interetnice și promovarea culturii, tradițiilor și limbii etnicilor găgăuzi din Republica Moldova. În semn de apreciere, dna Vera Petuhov, a fost decorată cu medalia jubiliară a Centrului de Cercetări Științifice al Găgăuziei.
 
Centrul de Cercetări Științifice al Găgăuziei realizează un șir de proiecte menite să susțină învățarea limbii găgăuze și a istoriei găgăuzilor și să popularizeze tradițiile găgăuze.

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda