Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Conducerea Agenției a efectuat o vizită de lucru în raionul Soroca

La data de 28 septembrie curent, Nicolae Rădița, directorul general adjunct al Agenției Relații Interetnice a efectuat o vizită de lucru în raionul Soroca, unde s-a întâlnit cu reprezentanții consiliului raional, liderii comunităților etnice, cu reprezentanții Direcției educație, agenției de ocupare a forței de muncă din mun. Soroca.

 

Subiectele care s-au regăsit pe agenda discuțiilor au inclus chestiuni ce țin de domeniul consolidării relațiilor dintre autoritățile administrației publice centrale și cetățeni, precum și soluționarea operativă a problemelor cu care se confruntă societatea, în special reprezentanții minorităților naționale din raion.

 

 

În cadrul întrevederilor s-a vorbit despre necesitatea promovării organizațiilor etnoculturale din teritoriu și includerea lor în agendă culturală a raionului; importanța creării și dezvoltării condițiilor pentru învățământul în limbile minorităților (ucraineni, romi, ruși); despre necesitatea adoptării planurilor de acțiuni locale, pentru susținerea populației de etnie romă ș. a.

 

Din cele relatate de participanți, mun. Soroca este populat de mai multe etnii, iar relațiile sunt considerate armonioase de către locuitori.

 

 

În urma întrevederii părțile au stabilit o colaborare în domeniul popularizării culturii și tradițiilor minorităților entice din raionul Soroca, Agenția Relații Interetnice dând asigurări de susținere în acest proces.

 

Sursa foto: Consiliul raional Soroca

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda