Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Anunturi

Informații utile

În atenția membrilor / membrelor comunității rome și bulgare

Consiliul pentru Egalitate, în comun cu Oficiul Avocatului Poporului din Moldova, cu participarea Agenției Relații Interetnice și cu sprijinul Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale, anunță despre prelungirea până pe data de 5 octombrie 2023 a termenului de depunere a cererilor din partea membrilor/membrelor comunității rome și bulgare pentru includerea în cadrul Grupului de experți în domeniul minorităților naționale și etno-lingvistice pe lângă Instituțiile Naționale pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Decizia de a prelungi termenul de depunere a candidaturilor din partea acestor două grupuri minoritare a fost luată ca urmare a numărului mic de candidaturi din partea grupurilor respective.

 

Instruiri pentru candidații și candidate pentru Grupul de Experți vor avea loc în perioada 9-13 octombrie (două zile din această săptămână, după amiază, 14:00-17:30).
Grupul de experți are scopul de a reflecta opiniile minorităților naționale și etno-lingvistice cu privire la situația drepturilor omului în Moldova și de a oferi recomandări pentru a îmbunătăți situația drepturilor omului și a drepturilor minorităților.
Detalii privind criteriilele pentru candidați și privind documentele necesare pot fi găsite aici: bit.ly/459jlDk

 

Mulțumim tuturor candidaților și candidatelor care deja și-au depus candidatura pentru Grupul de experți. În curând veți primi informații cu privire la pașii următori.

 

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda