Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

MEMORIA LIDERULUI NAȚIONAL AL POPORULUI AZER, HEYDAR ALIYEV - CINSTITĂ LA CHIȘINĂU

La data de 10 mai curent, cu prilejul Zilei Florilor - o sărbătoare inclusă în calendarul azer în onoarea liderului național Heydar Aliyev, la Ambasada Republicii Azerbaidjan acreditată în Republica Moldova a avut loc ceremonia de depunere de flori la monumentul eroului azer.

Aproximativ 60 de reprezentanți ai comunității azere din Republica Moldova, precum și oaspeți de onoare, s-au adunat pentru a onora memoria nemuritoare a marelui lider. Printre aceștia se numără directorul general adjunct al Agenției Relații Interetnice Vera Petuhov, deputatul Vitalie Jacot, reprezentanți ai altor comunități entice din țară și alte persoane publice. Aceștia au adus un omagiu și au remarcat contribuția pe care a adus-o Heydar Aliyev la formarea și dezvoltarea Republicii Azerbaidjan.

 

După cum au remarcat vorbitorii, Heydar Aliyev este o figură cheie în istoria Azerbaidjanului, fiind cel care a pus bazele unui stat democratic și prosper. Odată cu venirea sa la putere, a început o nouă viață în țară și schimbări rapide în bine.  

 

În acest context, Vera Petuhov, Director general adjunct al Agenției Relații Interetnice a menționat faptul că orice popor este etern prin cultul eroilor. ”Este important ca fiecare popor să-și cinstească eroii. Pentru poporul azer, Heydar Aliyev este una dintre cele mai marcante personalități din istoria Azerbaidjanului. Ca urmare a politicii eficiente a lui Heydar Aliyev, a fost posibilă restabilirea și îmbogățirea tradițiilor statului,  consolidarea independenței Republicii Azerbaidjan.  Pentru întreaga lume Heydar Aliyeveste un exepmplu al curajului și fidelității față de un ideal, de un jurământ. Este foarte important ca fiecare popor să respecte memoria eroilor săi naționali pentru a conștientiza importanța pe care o are fiecare om, pentru a făuri o societate a respectului și a păcii.”, a conchis Vera Petuhov.

 

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai diasporei azere din Ucraina, refugiați pe teritoriul Republicii Moldova. În semn de omagiu și respect profund pentru dimensiunea figurii istorice a lui Heydar Aliyev, unul dintre refugiați, Ramil Mammadov, a citit o poezie din propria sa compoziție dedicată marelui lider.

 

Totodată, în cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție fotografii  tematică dedicată liderului național al poporului azer.

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda