Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

PURIM - sărbătoarea evreiască a veseliei

Comunitatea evreiască îmbracă haine festive de Purim, sărbătoare ce reprezintă un moment aşteptat şi cu totul aparte, datorită tradiţiilor şi obiceiurilor. Atmosfera generală de bucurie, mesele organizate în familie sau în cadrul întregii comunităţi, cadourile şi bucatele tradiţionale fac din Purim o sărbătoare mult îndrăgită.

 

Purim reaminteşte faptele petrecute acum peste 2.000 de ani, când poporul evreu care trăia în Persia a fost salvat de la exterminarea pregătită de Haman. Evreii au fost salvați datorită curajului regineiEstera, ajutată de Mordechai, care a organizat un ospăț la care i-a cerut regelui să-i apere poporul. Bucuria evreilor de a fi salvaţi de la moarte este exprimată și astăzi  prin organizarea de spectacole, carnavaluri şi cadouri.

 

Cu acest prilej, la data de 5 martie, ora 12.00, Centrul Cultural Evreiesc „KEDEM”(str. Eugen Doga, 5) organizează diverse sesiuni opționale precum  „Secretele frumuseței Esterei”, ”Tehnicile de luptă cu Aman”, atelier Purim pentru copii și adulți și multe altele, pentru a marca sărbătoarea PURIM.

 

Pentru participare este nevoie de înregistrare  https://forms.gle/dJYDbfG6q35EofESA

 

Atmosfera de Purim este una de carnaval, de aceea toată lumea este îndemnată să îmbrace costume și măşti.Programul activităților poate fi accesat aici:bit.ly/3SJmZ2g

 

Hag Purim Sameach!

 

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda