Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Fă ca vocea minorităților etno-lingvistice din Moldova să fie auzită!

Fă ca vocea minorităților etno-lingvistice din Moldova să fie auzită!

 

Aplică pentru a participa în cadrul Grupului de experți/te în domeniul minorităților naționale și etno-lingvistice din cadrul Instituțiilor Naționale pentru Drepturile Omului din Republica Moldova

 

CE?

 

Consiliul pentru Egalitate, în comun cu Oficiul Avocatului Poporului din Moldova, cu participarea Agenției Relații Interetnice și cu sprijinul Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale, anunță un apel de selecare a persoanelor care să facă parte din Grupul de experți/te în domeniul minorităților naționale și etno-lingvistice.

 

DE CE?

 

Grupul de experți în domeniul minorităților naționale și etno-lingvistice va funcționa în cadrul instituțiilor naționale pentru drepturile omului din țară (Consiliul pentru Egalitate și Oficiul Avocatului Poporului) cu scopul de a reflecta opiniile minorităților naționale și etno-lingvistice cu privire la situația drepturilor omului în Moldova. 

 

De asemenea, la cererea Consiliului pentru Egalitate și a Oficiului Avocatului Poporului, Grupul de experți va consilia și va oferi recomandări acestora pentru a îmbunătăți situația drepturilor omului și a drepturilor minorităților.

 

De asemenea, se așteaptă ca Grupul de experți să faciliteze un schimb mai eficient de informații între membrii minorităților naționale/etno-lingvistice și instituțiile naționale pentru drepturile omului din Republica Moldova.

 

CINE ?

 

Grupul de experți este format din persoane care îndeplinesc următoarele criterii:

  • sunt membri ai uneia sau mai multor comunități a minorităților naționale și/sau etno-lingvistice din Republica Moldova și sunt implicați activ în viața comunităților minorităților și/sau sunt experți în domeniul drepturilor minorităților naționale și etno-lingvistice;
  • sunt dispuși să participe la activitatea grupului de experți, exprimându-și poziția, schimbând  cunoștințe, dialogând și comunicând cu comunitățile minorităților naționale și etno-lingvistice din Republica Moldova;
  • dețin experiență și au abilități de facilitarea schimbului de informații între comunitățile minorităților naționale și instituțiile guvernamentale, fiind susținuți de organizațiile minorităților naționale din Republica Moldova și/sau datorită cunoașterii limbii materne a minorității și/sau datorită activismului în probleme legate de drepturile minorităților naționale.

 

Mandatul membrilor grupului de experți este de trei ani, cu posibilitatea de a fi reînnoit pentru încă un mandat. Membrii grupului de experți vor participa la activitățile grupului în calitate personală și independentă. Reuniunile Grupului de experți vor avea loc o dată la două luni, iar activitățile Grupului de experți sunt voluntare (neremunerate).

 

CÂND?

 

Termenul limită pentru depunerea cererilor de participare în cadrul Grupului de experți: 5 septembrie 2023

 

Persoanele interesate sunt rugate să trimită cererea de participare la adresa info@egalitate.md  cu subiectul "Grupul de Experți / Группа экспертов".

 

Documente necesare pentru cerere:

  • o scrisoare de motivație care să identifice minoritatea/ minoritățile pe care o/le reprezentați sau cu care lucrați și să descrieți motivația dumneavoastră de a participa la activitățile grupului; 
  • un CV care să indice experiența dumneavoastră în domeniul drepturilor minorităților și al dialogului interetnic în Moldova. 

 

Membrii Grupului de experți vor fi selectați de o comisie formată din reprezentanți ai Consiliului pentru Egalitate și ai Oficiului Avocatului Poporului și un observator din partea Agenției Relații Interetnice. Printre criteriile de formare a Grupului de experți se numără: asigurarea unei diversități cât mai mari de grupuri etno-lingvistice, precum și asigurarea echilibrului de gen și a diversității intersecționale (apartenența nu doar la minoritățile naționale, ci și la alte grupuri subreprezentate sau vulnerabile).

 

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați info@egalitate.md, de asemenea cu subiectul "Grupul de Experți / Группа экспертов".

 

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda