Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Zilele Scrisului și Culturii Slave în or. Taraclia

La data de 23 mai curent, Dmitri Moruz, directorul general al Agenției Relații Interetnice a  participat la evenimentul dedicat Zilei Scrisului și Culturii Slave, desfășurat la Universitatea de Stat  Grigore Țamblac din or. Taraclia. La eveniment au participat prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, deputatul Parlamentului, Natalia Davidovici, precum și conducerea Consiliului Raional Taraclia.

 

În discursul său, Dmitri Moruz a remarcat faptul că locuitorii din Taraclia, unde trăiesc compact bulgarii, sunt mândri de limba bulgară și contribuie zi de zi la păstrarea și promovarea acesteia. De asemenea, oficialul a subliniat că statul apreciază eforturile de menținere a identității și limbii bulgare, care prezintă un potențial cultural.În cadrul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, este foarte important să se țină cont de acest potențial în strategiile de dezvoltare turistică, economică și regională, astfel încât bulgarii din țara noastră să se simtă egali în societate, aducându-și contribuția la dezvoltarea republicii”, a declarat Dmitri Moruz.

 

Zilele Scrisului și Culturii Slave sunt organizate în țara noastră anual, în ultima decadă a lunii mai, când sunt onorați întemeietorii alfabetului chirilic – Kiril și Metodiu. Cu acest prilej, în mai multe localități sunt organizate concerte, conferințe, mese rotunde, concursuri, lansări de carte și expoziții, menite să contribuie la dezvoltarea dialogului intercultural şi menţinerea relaţiilor de prietenie dintre reprezentanţii diferitor etnii.

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda