Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Ziua Amintirii Holocaustului și a Eroismului - comemorată la Chișinău

Astăzi, 28 aprilie 2022,  în Israel și în comunitățile evreiești din diasporă, de ziua Yom Hashoá Ziua Amintirii Holocaustului și a Eroismului, sunt comemorate milioanele de evrei care și-au pierdut viața în urma Holocaustului.

 

Cu acest prilej, organizația Agudat Israel din Moldova, în parteneriat cu Agenția Relații Interetnice au vernisat expoziția „Rabinii Europei în timpul Holocaustului”, aducând astfel un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din întreaga lume, exprimându-ne solidaritatea cu supraviețuitorii evenimentelor tragice.

 

La eveniment au participat reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova – Ambasadorul SUA la Chișinău, E.S. dl. Kent D. Logsdon,Șeful Secției Cooperare pentru Dezvoltare al Ambasadei Suediei La Chișinău, dl Adam Amberg, Prim-secretarul Ambasadei Israelului, Mark Dovev, reprezentanții Misiunii OSCE, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova – Elena Beleacova și Evghenia Cojocari, precum și liderii organizațiilor etnoculturale.

 

 

Materialele expoziției eu fost prezentate de către Evghenii Bric, Directorul Institutului Iudaic din Chișinău. Lucrările reflectă istoriile a 12 lideri religioși și spirituali ai comunităților evreiești din Republica Moldova, România, Lituania, Polonia, Ucraina și alte țări, care sunt și astăzi un exemplu de curaj, moralitate, înalte valori spirituale universale. La realizarea expoziției au fost folosite fotografii de la Complexul memorial Yad Vashem din Israel, de la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington (SUA), de la Muzeul Imperial de Război din Marea Britanie, de la Fundația Sousa Mendes din SUA ș.a.

 

La realizarea acestei expoziții au contribuit Cultul Religios Iudaic Ortodox din Republica Moldova ”AGUDAT ISRAEL în Moldova”, organizație acreditată și membră a Consiliului Coordonator al organizațiilor etnoculturale, în parteneriat cu Agenția Relații Interetnice și Comunitatea Evreiască din Republica Moldova.

 

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda